Geweld in de jeugdzorg

Deze website biedt informatie en steun aan slachtoffers van geweld in de jeugdzorg. Ook naasten en professionals kunnen hier informatie vinden. Om welke reden is deze website gemaakt en wat is er bekend over geweld in de jeugdzorg?

Wat is er gebeurd in de jeugdzorg?

In 2019 kwam het onderzoeksrapport ‘Onvoldoende Beschermd’ uit. Hierin staan ervaringsverhalen van slachtoffers van geweld in de jeugdzorg. De onderzoekers adviseren de overheid in het rapport hoe ze slachtoffers kunnen ondersteunen en nieuw geweld kunnen voorkomen.

Lees meer over het onderzoek

waar hulp vinden

Praktische hulp Waar vinden slachtoffers hulp?

Slachtoffers kunnen veel verschillende problemen hebben. Daarom zijn soms meer vormen van hulp nodig. Vaak vinden slachtoffers veel steun bij lotgenotencontact.

Ga naar Hulp en Contact

Documentaire over geweld in de jeugdzorg

Annie raakte door jeugdhulp voor het leven getekend. Zij vertelt haar verhaal. Bekijk de volledige documentaire of lees de uitgebreide ervaringsverhalen van slachtoffers van geweld in de jeugdzorg.

Bekijk de hele de documentaire

Ervaringsverhalen

Lees hier de uitgebreide ervaringsverhalen van slachtoffers van geweld in de jeugdzorg.

Lees meer

Gevolgen van geweld

Veel slachtoffers hebben nog last van het geweld dat ze hebben meegemaakt.

Lees meer

Tegemoetkoming

Je kunt als slachtoffer een financiële tegemoetkoming aanvragen bij het Schadefonds.

Lees meer

Zoek je hulp?

Je kunt met ons bellen, mailen en chatten. Kijk voor de openingstijden op de hulp en contactpagina. Wil je weten welke professionele hulp er bij jou in de buurt is? Kijk dan op onze hulpkaart. Meer informatie over praktische hulp, zelfhulp of contact met lotgenoten vind je op de hulp en contactpagina.


Vergroot lettertype
Scroll naar top